Унгарското правителство смята, че е необходимо да се предотврати контраофанзива на

...
Унгарското правителство смята, че е необходимо да се предотврати контраофанзива на
Коментари Харесай

Орбан: Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война с Русия

Унгарското държавно управление счита, че е належащо да се предотврати контраофанзива на украинската войска, защото то ще докара единствено до нови жертви на спора, най-вече от Украйна. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в ефира на радио Кошут, оповестява ТАСС. Сегашното държавно управление на Унгария в никакъв случай няма да влезе във война с Русия и няма да разреши да бъде въвлечено в спора в Украйна, акцентира Орбан в утринния ефир на радиостанция Кошут.

Помолен да разяснява подготовката на въоръжените сили на Украйна за контранастъпление, Орбан сподели: „ Провеждането на огромни стратегически настъпления е кървава баня. Дори човек като мен, който има единствено година и половина военна работа, знае, че атакуващата страна има три пъти повече жертви от отбраняващата се ". " Преди украинците да стартират контраофанзива, би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да реализираме преустановяване на огъня и да стартираме мирни договаряния “, сподели Орбан.

Унгария принадлежи към лагера на мира и затова е в очевидно малцинство в Европейския съюз, само че все пак ще продължи да приканва на всички конгреси за преустановяване на огъня и започване на договаряния за разрешаване на спора в Украйна, сподели унгарският министър председател в ефира на радио Кошут.

" Вътре в Европейски Съюз голямото болшинство е срещу нас, хванаха ни за гушите, мъчно е да си единственият министър председател, който съставлява партията на мира ", сподели държавният началник. Според него с изключение на Унгария, единствено Ватикана и Турция интензивно се опълчва на продължаването на военните дейности в Украйна. Има " няколко изключения в Европейския съюз ", до момента в който всички останали страни от Европейски Съюз чакат, че спорът може да бъде решен военно. В това отношение Унгария остава в несъгласие със своя Европейски Съюз и съдружници от НАТО, „ само че това е обикновено “, сподели Орбан.

Той остава уверен, че в украинския спор не може да има спечелили, а единствено губещи. В тази връзка той счита, че воюващите страни биха могли да реализират доста повече за себе си посредством договаряния " и трябваше да се стремят към мир през цялото време ". Мисля, че последователите на мира бяха прави, когато приканиха за по-нататъшни договаряния, сподели министър председателят. Той увери, че Унгария ще продължи да употребява всяка опция за реализиране на спокойно споразумяване на спора в Украйна.

Сегашното държавно управление на Унгария в никакъв случай няма да влезе във война с Русия и няма да разреши да бъде въвлечено в спора в Украйна, подчерта Виктор Орбан. Журналистите го помолиха да разяснява неотдавнашното изказване на представителя на опозицията, кмета на Будапеща Гергей Карачон, че Унгария сякаш „ към този момент е във война с Русия “. „ Ако някой, без да става от стола си, приказва такива неща, значи просто е откачил “, отговори министър председателят. Според него нито един разумен човек, чул за Втората международна война, не би си разрешил сходни изявления. „ Докато настоящето държавно управление е на власт, Унгария няма да влезе във война (с Русия) “, сподели Орбан.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР